päivää Kuninkuusraveihin!

Kuninkuusravien osamatkojen palkintosummat kasvavat

Tänä vuonna kuninkuusravien kuningas- ja kuningatarkilpailujen kilpailulähdöissä maksetaan 15 000 euron ykköspalkinnot. Kasvua viime vuoteen on 3000 euroa per lähtö. Kokonaiskilpailun palkintosumma on edelleen 45 000 euroa, jolloin hevosen on kaikkiaan mahdollista voittaa yhteensä 90 000 euroa.
<p>Arkistokuvassa Akaasia/Markku Hietanen.  Kuva: Ilkka Nisula / Suomen Hippos</p>

Arkistokuvassa Akaasia/Markku Hietanen. Kuva: Ilkka Nisula / Suomen Hippos


Kokonaiskilpailun palkintosumma on edelleen 45 000 euroa, jolloin hevosen on kaikkiaan mahdollista voittaa yhteensä 90 000 euroa.


"Heti muutaman viikon jälkeen Vermon Kuninkuusraveista alkoi tulemaan puheluita minulle, että kaikki radat, jotka ovat hakeneet Kuninkuusravien järjestämisoikeutta ovat luvanneet tarkistaa pääkilpailuiden osalähtöjen palkintoja.

Päätimme ryhtyä toimeen ja lupasin hevosenomistajille, että asia käsitellään raviradan hallituksen kokouksessa. Hallitus keskusteli asiasta ja hyväksyi asian. Palkinnot nostettiin täten kuninkuus ja kuningatarkilpailun osalähtöihin 12 000 eurosta 15 000 euroon.

Mielestäni tämä on hyvä uudistus, että myös osalähtöjen osallistujat kilpailevat myös osalähtöjen voitosta eikä vain Kuninkuusravien kokonaispalkintosummaa ajatellen.", sanoo Rovaniemen raviradan puheenjohtaja Matti Rajaharju.

Kuninkuusravien palkintosummat kasvavat korotuksen myötä kaikkiaan 45 000 euroa. Yhteensä viikonlopun aikana maksetaan palkintoina 600 000 euroa. Rovaniemen Kuninkuusravit järjestetään heinäkuun lopussa Mäntyvaaran raviradalla.