Hurja-Ero

Hurja-Ero jäi viime vuonna niukasti ulos kuninkuuskilpailusta, joten tänä vuonna Lopen ori debytoi nälkäisenä pääkilpailussa.
Kolmi- ja nelivuotiskausien kisoissa Hurja-Ero laukkasi muutaman kerran, mutta ehjissä starteissa se näytti vauhtivaransa. Viisivuotiaana ori voitti kaikki kolme lähtöään, mutta seuraavat vuodet olivat rikkonaisia terveysongelmien takia. Hurja-Ero oli pitkiä aikoja tauolla, mutta oli kilpaillessaan pääsääntöisesti hyvä. Ensimmäinen eheä kilpailukausi oli vasta vuonna 2012, jolloin Hurja-Ero juoksi useita Toto75-tason voittoja. Vuonna 2013 ori jatkoi nousuaan ja hätyytteli suomenhevoshuippua, muttei päässyt mukaan kuninkuuskilpaan. Talvitauon jälkeen ori on päässyt kilpailemaan säännöllisesti. Tuoreimmassa voittostartissaan Riihimäellä ori teki rataennätyksen ja Mikkelin lähdössä se ylsi laukanneenakin lähelle ennätyslukemiaan.

Omistaja: Kolme Hevosta Tmi & Jorma Kilpiäinen & Minna Varis
Hurja-Eron omistajaporukan Lopelta muodostavat pariskunta Jari Nylund – Minna Varis sekä Jorma Kilpiäinen. Kolme Hevosta Tmi perustettiin vuonna 1996, jolloin pariskunnalla oli vielä kolme hevosta. Toiminimi ei ole sikäli pysynyt ajan vauhdissa mukana, että nykyään ravi- ja ratsastustallissa on viisitoista hevosta. Ravureista Hurja-Eron ohella on menestynyt Siron Veijari.

Valmentaja: Jari Nylund
Hevosyrittäjä Jari Nylund pitää avopuolisonsa Minnan kanssa Vaahteramäen Ratsastuskoulua Lopella. Ratsuista toiminta on laajentunut myös ravureihin, joita on treenattavana tällä hetkellä seitsemän kappaletta. Vajaat kaksisataa starttia 25:n voittoprosentilla ajanut Nylund ohjastaa valmennettaviaan itse ja on ajanut myös Hurja-Eron kaikki kilpailut.

Kasvattaja: Kyösti Hagert
Niin ikään Lopella asuva Kyösti Hagert innosti aikanaan Nylundin ja Variksen ravihevosten pariin, kun myi Hurja-Eron pikkuvarsana heille. Hagert on kasvattanut Hurja-Eron lisäksi viisi muuta ravuria, joista Hirmu-Helka ja Myrsky-Maire ovat miehen itsensä valmennuksessa.

Hoitaja: Minna Varis
Valmentajan avopuoliso Minna Varis on mukana Vaahteramäen Ratsastuskoulun toiminnassa ja on apujoukkoina kilpailumatkoilla. Alun perin ratsuista innostunut Minna on Hurja-Eron myötä tutustunut raviurheilun maailmaan. Varis on koulutukseltaan filosofian maisteri ja työskentelee päivätöinään peruskoulun opettajana, mutta on myös ratsastuksenohjaaja.

Hurja-Ero valmentajansa Jari Nylundin kanssa.
Hurja-Ero valmentajansa Jari Nylundin kanssa.