Kemun Tutu

Suoritusvarma Kemun Tutu on yksi kotiradan edustajista kuningatarkilvassa.
Kotiradan Kemun Tutu sijoittui viime kesänä Kuopiossa kuningatarkilpailun kahdeksanneksi. Jouni Miettisen treenaama tamma voitti huhtikuussa Vermossa Tammasarjan (1. palkinto 3 500 euroa) ja varma kilpailija viimeisteli 23.7. kuntoaan samalla radalla kakkossijalla tamman ennätystä hiponeella täyden matkan tuloksella 23,3a. Hevonen lähtee siis vahvassa kunnossa kamppailuun seppeleestä. Kemun Tutun uralta puuttuvat suurvoitot, mutta se on kerännyt varmuudellaan useita arvokkaita sijoituksia. Kaudella 2012 Kemun Tutu oli neljäs Porin Satakunta Seniorissa. Viisivuotiaana Kemun Tutu voitti Villinmiehen Tammakilvan karsinnan ja sijoittui finaalissa laukanneena seitsemänneksi Martsan voittaessa.

Omistaja: Fanfaria Team
Fanfaria Teamin muodostavat valmentaja Jouni Miettinen ja Porin raviradan toimitusjohtaja Hannu Myöhänen. Tiiminimen takana on kaksikon ensimmäinen yhteinen hevonen Fanfaria. Se ei päässyt kilpailemaan, mutta nimi jäi käyttöön. Fanfaria Teamilla on nykyään seitsemän hevosta, muun muassa kuninkuuskilpailuun osallistuva Rapin Aatos ja Kriterium-kakkonen Suiketar.

Valmentaja: Jouni Miettinen
Porin Pinomäessä valmennustalliaan pitävä Jouni Miettinen on Kuninkuusravien pääkilpailuissa mukana kolmen valmennettavansa kanssa. Suomenhevosiin erikoistunut Miettinen on aiemmin osallistunut kuninkuus- ja kuningatarkilpailuihin Heilikan, Jussin Vapun, Heianin, Vislakan ja juuri Kemun Tutun kanssa. Nykyään 61-vuotiaalla Miettisellä on valmennuksessaan parikymmentä hevosta.

Kasvattaja: Pentti Hokkanen
Pentti Hokkanen Lievestuoreelta on kasvattanut yhteensä seitsemäntoista suomenhevosta, joista valtaosan nimi alkaa Kemun –etuliitteellä. Seitsemän kasvattia on kilpaillut, mutta Kemun Tutu on ainoa enemmän menestynyt. 78-vuotiaalla Hokkasella on nykyään omistuksessaan siitostamma Fortesara.

Hoitaja: Taina Miekka
Taina Miekka on käynyt Miettisen tallilla ajamassa pääsääntöisesti yhtä hevosta kerrallaan ja käynyt valjastamassa hevosia raveissa. Valmet Technologiesilla työskentelevä Miekka tasapainottelee vapaa-aikanaan hevos- ja uintiharrastusten kanssa. Hevosinnostus on säilynyt lapsuudesta saakka.

Kemun Tutu ja hoitaja Taina Miekka.
Kemun Tutu ja hoitaja Taina Miekka.