Topin Musta

Isojoen musta tamma on Topi Piikkilän kotikasvatti jo neljännessä polvessa.
Kasvattaja-omistaja-valmentaja Topi Piikkilän luomus Topin Musta varmisti paikkansa kuningatarkilpailusta kakkossijalla A.V. Marttilan tammasarjan pitkän matkan lähdöstä, jossa urhea kulomusta kamppaili vahvaksi kakkoseksi Vislakan jälkeen. Kotiradan Tuomo Ojanperän ajokki on voimakastahtoinen taistelija, joka osallistuu ensimmäistä kertaa kuningatarkilpailuun 10-vuotiaana. Isojoella valmentautuvan Topin Mustan ura alkoi kaudella 2010 voitokkaissa merkeissä ja Topin Mustaa juhlittiin muun muassa Teivon Tammasarjan voittajana. Tamman uran arvokkaimmat onnistumiset tähän saakka ovat 5 000 euron Toto75-voitot Forssasta 2012 ja Kaustiselta 2013. Topin Musta on voittanut uransa 84 kilpailussa 23 kertaa.

Omistaja, valmentaja, kasvattaja ja hoitaja: Topi Piikkilä
Topin Musta on Martsan lisäksi kuningatarkilpailun hevosia, joka on yhden ihmisen silmäterä. Tamma on isojokelaisen Topi Piikkilän kotikasvatti jo neljännessä polvessa ja mies itse vastaa myös valmennuspuolesta. Ainoastaan kilpailut Piikkilä seuraa radan varresta, sillä Porin ratavalmentaja Tuomo Ojanperästä on tullut tamman hovikuski. Ojanperä auttaa myös kilpailuiden ulkopuolella harjoitusten ajamisessa.

Topi Piikkilä on kasvattanut 17 suomenhevosta, joista Topin Musta on parhaiten menestynyt ja myös joukon ainoa valiojuoksija. 1980-luvulla Piikkilän hevosista J.P. Sohvi, Sivu-Tuuli ja Resorin-Tahti tekivät pitkät urat kilpaillen lähes 150 kertaa jokainen. Viime vuosina ei ole uusia kasvattivarsoja tullut, sillä vuonna 2004 syntynyt Topin Musta on Piikkilän viimeisin kasvattihevonen. Topin Musta on emänsä Topin Elon ainoa jälkeläinen, sillä 18-vuotias tamma ei ole tullut tiineeksi useammasta yrityksestä huolimatta.

Tällä hetkellä Topin Musta on myös 79-vuotiaan Piikkilän ainoa valmennettava.

Topin Mustan hoviohjastaja Tuomo Ojanperä ja omistaja-valmentaja-kasvattaja Topi Piikkilä.
Topin Mustan hoviohjastaja Tuomo Ojanperä ja omistaja-valmentaja-kasvattaja Topi Piikkilä.